Tato funkce je k dispozici jen v určitých balících modulů. Info / Copyright

Režimy zpracování při otevírání projektů

Projekt můžete otevřít v různých režimech zpracování:

  • Standard: Projekt je možné zpracovávat. Když pracujete ve víceuživatelském režimu, může zpracovávat otevřený projekt více uživatelů současně.
  • Exkluzivně: Projekt můžete zpracovávat jen vy. Když pracujete ve víceuživatelském režimu, nemají ostatní uživatelé přístup k otevřenému projektu.
  • Chráněno proti zápisu: Můžete si projekt prohlížet, ale nemůžete ho zpracovávat. Pracujete-li ve víceuživatelském provozu, mohou tento projekt zpracovávat jiní uživatelé.
    Projekty chráněné proti zápisu jsou ve stromových zobrazeních nebo v zobrazeních seznamů navigátorů označené šedým pozadím textu. Navíc jsou k dispozici samostatná barevná nastavení pro zobrazení otevřených, proti zápisu chráněných stran a návrhových prostorů.

Upozornění:

  • Režim zpracování se zobrazuje i na seznamu naposledy otevřených projektů. Otevřete-li projekt tak, že zvolíte takový záznam v seznamu, projekt se otevře se zde zobrazeným, naposledy použitým režimem zpracování.
  • Pokud je v nastaveních projektu (Soubor > Nastavení > Projekty > "Název projektu" > Správa > Všeobecně) aktivováno zatrhávací políčko Synchronizovat kmenová data projektu při otevření, pak se při otevření "zastaralého" projektu zobrazí dotaz Kmenová data projektu. Tlačítkem [Uživatelem definováno] se dostanete do dialogu Synchronizace kmenových dat - <Název projektu>, kde můžete cíleně převzít jednotlivá kmenová data. Tlačítkem [Ano] se kmenová data projektu automaticky aktualizují. Při volbě [Ne] se kmenová data projektu neaktualizují, synchronizaci kmenových dat projektu můžete provést později.

Tip:

Projekty lze otevírat i prostřednictvím funkce Drag & Drop, tedy přetažením označeného projektového souboru *.elk z Průzkumníka Windows do navigátoru stran.

Viz také